Wie zijn we

De Honda CB Four Club Nederland is een club van bezitters en andere liefhebbers van de reeks Honda motorfietsen met een viercilinder motor, die zo ongeveer in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn geproduceerd. Een belangrijk kenmerk is de enkele bovenliggende nokkenas (Single Over Head Camshaft – SOHC). De club is 35 jaar nadat in Japan de eerste Honda CBFour van de band rolde, op 11 oktober 2004 opgericht voor liefhebbers die speciaal dit type motor koestert.

De Honda CBFour-club is er voor de modellen 350, 400, 500, 550, 650, 750. Het vlaggenschip van de serie, de CB750K, is eind vorige eeuw internationaal uitgeroepen tot “Motor van de eeuw”.

Om contact te krijgen met leden die in de buurt wonen is Nederland aan de hand van postcodes in enkele regio’s verdeeld. Voor iedere regio is een Regio Coördinator aangesteld die voor iedereen in de regio als aanspreekpunt functioneert. Verder hebben we de overige taken om de club draaiende te houden verdeeld.

Een volledige lijst van wie wat doet is te zien onder “Bestuur en organisatie”.

Er wordt gezegd dat er nog enkele duizenden van deze motorfietsen in Nederland op kenteken staan. We hebben de ambitie om zo veel mogelijk eigenaren en andere liefhebbers van deze motoren als lid te noteren. Liefhebbers van een Honda CB Four kunnen zich via deze website of op een beurs bij de clubstand aanmelden om lid of donateur te worden.
Het lidmaatschap bedraagt al jaren slechts 10 euro per jaar.

Om de contributie op dit lage peil te kunnen houden versturen we géén clubblad, brieven of andere correspondentie op papier. Dit soort zaken wordt binnen de club gecommuniceerd via de website en de e-mail-nieuwsbrief Infourmail. Om alles te kunnen volgen is het beschikken over een computer en een internetverbinding dus noodzakelijk.

Posted on by admin

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht