Toerverslagen

Hier staan de verslagen en verhalen van de toertochten die wij als CB Fourclub gereden hebben.

Door COVID zijn er begrijpelijk de laatse jaren minder geweest dan we gewend waren. maar we hebben er wel wat kunnen doen.

——————————————–

xx-xx-20xx
xx-xx-20xx
xx-xx-20xx
10/11/12 -09 2021 ALV en club weekend
3/4/5-09 2021 10e Drielandenweekend
Wat weer een heerlijk weekend! Prachtig weer en brandschone wegen door de overvloedige regen
van het vorige weekend. De routes leken deze keer weer mooier dan vorig jaar. OK, enkele stukken
met ouderwets Belgisch asfalt daargelaten. Maar daar tussenin geweldig motorwegdek, dat direct
na de grensovergang met Luxemburg begon. Een soort hemel op aarde voor motorrijders! Door
Duitsland en nog een stukje Luxemburg. Het bordje met België kunnen ze net zo goed weglaten. Je
merkt het onmiddellijk aan het wegdek. De tweede dag met meer Duitsland.
Een recordaantal deelnemers, o.a. door een contingent Belgische vrienden. Dat maakt leuke
discussies mogelijk en niet alleen over CB’s en motorrijden. Zoals bij ons aan de dinertafel: wat
vinden we van het voorstel van de Antwerpse burgemeester Bart de Wever om Nederland en
Vlaanderen samen te voegen. Geef Wallonië maar aan Frankrijk en Brussel bekijkt het maar. “Onze’
Belgen voelden er wel voor!
Kortom, we hebben een hartstikke leuk weekend gehad!
Geschreven door Doede Bakker.

Foto’s (met dank aan Marjoleine van Beveren):

11/12/13-09 2020 ALV en clubweekend
Leuk weekend om nog eens aan terug te denken, mooie route met een mooi stukje van de Veluwe gezien, Was bere gezellig, mooi om bekende gezichten weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. De andere kant van de camping was bezet door de BSA club. We hebben overigens nog gepoogd de BSA mensen te redden van de “dark side”. Helaas niet gelukt, maar het leverde wel een masterclass “BSA herkennen” op. Ze hadden overigens wel allemaal hun territorium gemarkeerd…
Prima buren!
4/5/6-09 2020 Drielanden weekend
Zaterdag 18 januari het eerste bericht van Hans op het Fourum: alweer de negende editie van het fameuze Drielandenweekend. Mijn tent en ik hebben ons direct aangemeld.

Toen kwam Corona.
Een tijd lang was het onzeker of dit weekend wel door kon gaan. Ook de Algemene Leden Vergadering, die we altijd in mei plannen, hebben we voorlopig doorgeschoven naar het tweede weekend van september.
Uiteindelijk kwam op zaterdag 27 juni het verlossende woord: HET GAAT DOOR.
Nogmaals bevestigd dat tent en ik meegingen dus de voorbereiding kon beginnen. Voor mij een verblijf van vrijdag tot en met maandag.

Besloten om dit jaar maar eens via de snelweg te gaan, een tocht vanaf Deventer van 285 kilometer. Dat is 4 uren rijden exclusief plas-, eet- en tankpauzes. Het weer die week was wisselvallig dus liefst zo snel mogelijk naar Stavelot rijden. Koffers aan de motor hangen, tent en tanktas opladen en gaan met die banaan. Regenpak bij de hand gehouden want het weer zag er grauw uit. En jawel hoor, aangekomen bij Venlo begon het te regenen, een beetje miezerig. Gestopt op een parkeerplaats en het regenpak maar aangetrokken. De hele weg door Limburg regende het.
En geloof het of niet, zodra ik de Belgische grens passeerde was het droog.

Uiteindelijk via de snelweg verder naar het basiskamp. Het laatste stukje ging via een zeer slechte weg met kuilen en gaten en een smal, gammel bruggetje. Tenslotte aankomst bij Camping de l’Eau Rouge.
Melden bij de receptie, tweede helft factuur betalen en naar plaats 32 rijden om de tent op te zetten. Ik zag dat Albert & Albert (hierna: A&A) al op de camping waren.
Bij chalet nummer 1 stonden hun motoren maar ze waren er zelf niet. Later hoorde ik dat ze donderdag al aangekomen waren en vrijdag naar de grotten van Han gingen.
In de loop van de middag druppelden zo langzamerhand de deelnemers binnen. Guus had ook een tent meegenomen maar toen hij hoorde dat Mart alleen in een 4 persoons-chalet zat, besloot hij om dit chalet met Mart te delen.
Dit was weer een geluk voor Jan want deze was zijn slaapzak vergeten. Guus was op alles voorbereid voor het kamperen en had twee slaapzakken meegenomen. Een heeft hij aan Jan uitgeleend.

‘s Avonds een eenvoudige doch voedzame maaltijd genoten op de camping en daarna nog een biertje gedronken. De kantine ging om 22.00 uur dicht zodat het die avond niet erg laat werd. Om 22.30 lag ik al in mijn slaapzak.
Zaterdags om 08.30 ontbijt. Dit was een verademing vergeleken met vorig jaar in Theux ( 1 EI, 2 BROODJES EN NIET MEER). Een goed verzorgd ontbijt met zeer vriendelijke bediening.

Rond 10.00 uur vertrokken voor de rit door de Ardennen en Luxemburg.
We verdeelden ons in drie groepen met als voorrijder Jan, Hans en mijzelf. Ik reed met A&A, de befaamde toeristisch rijdende groep. Hans had al gewaarschuwd voor een glad gedeelte in de route, mogelijk olie op de weg.
De route was afwisselend door dorpjes, bossen en verrijkt met stijgingen en dalingen van 12% en haarspeldbochten.
Op enig moment stond Jan, hij reed in de groep voor ons, wild gebarend midden op de weg. Dit waren we niet van hem gewend, hij is normaal de rust en kalmte zelf dus er moest wel wat aan de hand zijn.
Bleek dat dit het gladde gedeelte was. De weg leek wel een glijbaan.
Mart was hier met zijn motor onderuit gegleden. Gelukkig heeft hij de klap van de motor met zijn lichaam opgevangen dus hij kon verder rijden: alleen het ontstekingsdeksel was wat beschadigd.

De tocht kwam ook door Luxemburg waar het echt schitterend rijden was: de sfeer van de Ardennen maar dan met uitstekende wegen. Natuurlijk gingen we als echte Nederlanders nog goedkoop tanken in Luxemburg: € 1,15 voor Euro 98 (E5), Euro 95 (E10) was € 1,10. De motor van Albert had wat kuren onderweg: hij braakte zwarte rook uit en reed ongeveer 1 op 10, een beetje veel voor een 550. Ook de 500 van Albert had kuren: inhouden alsof hij te weinig benzine kreeg. Later bleek dat de benzineslang een knikje had.
Deze is later op de camping vervangen door een andere slang.

Albert heeft zijn luchtschroeven op de camping bijgesteld en later liep de 550 ongeveer 1 op 15. Nog niet erg goed maar een stuk beter dan voorheen. Bij aankomst op de camping zaterdag werden we aangenaam verrast door een onverwachte gast: Wil was met zijn camper, zonder motorfiets, naar Stavelot gereden om de volgende dag op familiebezoek te gaan in Limburg. Erg gezellig.

‘s Avonds weer een eenvoudige maaltijd op de camping en daarna een biertje gedronken bij Mart en Guus. Het werd ongeveer 23.30 dus een beschaafde tijd.
De volgende ochtend na het ontbijt een rit door de Eiffel. Hier mooie wegen met wat grotere pieken en dalen dan in de Ardennen. Tussen de middag hebben A&A en ik uitgebreid geluncht omdat we tot maandag zouden blijven en de kantine op de camping al dicht zou zijn op zondagavond. Het was wel heel gemoedelijk in dat familierestaurant want we hebben er 1,5 tot 2 uur gezeten (een zeer relaxte bediening).
Daarna terug rijden naar de camping en onderweg nog een terrasje gepakt.

Terug op de camping heb ik mijn tent afgebroken want A&A zeiden dat ik in hun chalet kon slapen, tussen hen in op de bank. Nee, niet zoals jullie denken want ik kan jullie ranzige gedachten wel raden. Het was niet “lőffelchen, lőffelchen” om Louis van Gaal te citeren maar keurig op de bank met Albert in de linker slaapkamer, Albert in de rechter slaapkamer en ik op de bank in de woonkamer.

Zondagavond hebben we in Stavelot een broodje gescoord en en biertje gedronken. Opvallend dat je bijna overal in België contant moet betalen, pinnen is er niet bij behalve in de tankstations.
We gingen rond 01.00 uur slapen. Ik genoot niet lang van het stereo gesnurk van A&A want ik viel zelf ook al snel in slaap.

Maandagochtend een bijeengeraapt ontbijt van restjes die we nog hadden want de kantine ging pas om 11.00 uur open. Na het ontbijt vertrok Albert met de auto en de motor op de aanhanger en Albert reed met mij mee.

Onderweg stopten we in Eupen voor een bak koffie.
Het is alsof ze het ruiken maar we hadden de motoren net geparkeerd toen er een mannetje met een wandelstok aankwam die vertelde dat hij vroeger ook motor gereden had. Meest Japanners want dat zijn volgens hem de beste ter wereld.
Zijn zoon was manager bij Kawasaki racing. Na een kwartiertje gepraat te hebben, gingen we koffie drinken. Daar hoort een koekje bij dus we bestelden een wafel met warme kersen en slagroom. Was een wafel van bijna een halve vierkante meter dus tevens lunch.

Rond 18.00 uur terug in Deventer waar de stamppot rode kool en speklappen wachtten. Na het eten en een sigaartje is Albert vertrokken richting Alteveer.

Al met al een fantastisch weekend. Zaterdagmorgen een uurtje regen, zaterdagmiddag en zondag schitterend weer. Het voelt bijna onwennig om een keer niet in de regen te rijden in de Ardennen.

Het viel mij wel op zowel in België, Luxemburg als Duitsland, dat iedereen braaf een mondkapje opzet, zowel tijdens het winkelen als bij het tanken. Uiteraard hebben wij ons hieraan aangepast.

In deze Coronatijd zijn Jan en Hans er toch in geslaagd om twee aantrekkelijke routes samen te stellen en een perfect verblijf te regelen. Mag wat mij betreft volgend jaar op dezelfde locatie. Dan zijn we toe aan een jubileum namelijk het tiende Drielandenweekend.

Jan en Hans, weer hartelijk bedankt voor de organisatie en hopelijk voldoende inspiratie voor nummer 10.

The secretary rides again.

13-06-2020 Waalrit
Hoi allemaal,
Het was weer een mooie tocht. Om 10:30 uur kwamen we bijeen in Zaltbommel.
We zijn Gejo, een collega van mij, een goede vriend van mij en ik zelf.
Na de Koffie en de thee gingen we de waaldijk op tot in Gorinchem, waar we op het eind Links aan de overkant slot Loevestein zagen liggen en aan de rechterkant Fort Vuren.
Daarna namen we een de weg langs het Merwede kanaal zo naar de Lekdijk. We reden de Lekdijk af tot aan Kinderdijk waar we gingen lunchen.
Daarna reden we langs een vaart terug naar Gorinchem, daar staken we de Waal over naar Woudrichem en van Woudrichem reden we langs de afgedamde Maas, met mooie dijkhuisjes, zo naar Heusden.
Waar Gejo afscheid van ons nam en ik met de 2 andere nog een terrasje hebben gepikt.
Het was een warme dag en we hebben in het zonnetje gezeten.
een reactie:
Was inderdaad een mooie rit met 2 leden van de CB Four Club en 2 vrienden van Kitty. Ik was gisteren om 18.45 thuis en had 420 kilometers achter de kiezen. Fluitje van een cent met een nieuwe accu en een verse koppelingskabel.
Kitty, bedankt voor de organisatie..
06-06-2020 Thorn, het Leudal en de Peel
Hoi allemaal,
Om 10:30 uur was iedereen er, er is ook nog een collega van mij meegereden. Gejo had onderweg nog flinke regen gehad, de rest van de dag goed weer gehad met zon en wolkenvelden en een harde wind. We hebben de rit andersom gereden, dus eerst naar de kleine en daarna naar de grote Peel, hier hebben we gestopt voor de lunch. daarna reden we door naar het Leudal zo naar Thorn, waar we de motoren in het centrum, bij de kerk hebben neergezet, daar hebben we op het terras gezeten. Het laatste gedeelte terug naar Leende. Het was weer gezellig, mijn collega vond het ook gezellig.

een reactie:
Op de heenweg bij Arnhem een flinke bui gehad. Bij Nijmegen was het al droog en de rest van de dag geen regen meer gezien. Bij de Grote Peel even een tosti gescoord. Daarna doorgereden naar Thorn voor een stuk vlaai met slagroom (waarom zijn die motorrijders zo dik).
Ongeveer 18.00 uur weer thuis en 470 km. op de teller gezet.
Was een mooie rit. Kitty, bedankt voor de organisatie.

13-10-2019 rondje Zwolle met de voorzitter
Een klein beeldverslag
17/18/19-5 2019 ALV plus clubweekend
Het was weer een gezellig weekend met lange avonden en korte nachten. Bekende én nieuwe gezichten.
Het gezelschap was dik in orde, uit alle windstreken: zelfs Belgische leden waren present! Ons nieuwste lid Anton is woensdag lid geworden en heeft vanuit zijn hobby/beroep de toertocht met de gopro op de helm vastgelegd, zelfs heeft hij op het kampement en onderweg zijn drone gebruikt voor sfeerimpressies
30-09-2018 Toertocht Oost, rondom Zwolle
Programma en route, bij slecht weer (bakken regen) wordt verzet naar een droger moment oid. Dat laatste ben ik niet heel bang voor overigens want het weer werkt de laatste jaren in deze periode van het jaar goed mee. Iets met een Indian Summer hoorde ik laatst. Als het dan toch naar een motormerk is vernoemd: waarom dan niet een Honda Summer 😉
Route is 100 km en gaat van Zwolle via de Zalkerdijk (nee Klazien uut Zalk is er niet meer), zomerdijk, Elburg, Nunspeet, Vierhouten en IJsseldijk weer terug naar Zwolle. Deze keer de rit niet gepland op onze trouwdag 😆
Qua tanken weet ik niet wat we tegenkomen, er zijn bij mij in de buurt binnen 5 minuten wel tankmogelijkheden.

12:30-13:30 verzamelen bij mij – bakkie – koek – ouwehoeren, eventueel een krentebol
13:30 rijden en een bakkie bij Brasserie het stationshuisje in Nunspeet (eigen rekening)
16:30 (plusminus en een beetje) einde – voor wie wil nog een afsluitend bakkie bij mij, na het bakkie keert ieder huiswaarts

De route heb ik geïmporteerd in Tyre en heb het Tyre en TomTom bestand in de bijlage gezet. Meer kan ik er niet van maken.

22-09-2018 NVT Woerden
Ik moet zeggen dat het, ondanks de wat vochtige omstandigheden, aardig druk en zeer gezellig was bij de stand van de CBFourclub. Het was regelmatig drukker achter de stand dan ervoor!
31-08 / 01/02 -09-2018 7’de Drielandenweekend 2018
Ja mensen alweer het zevende drielandenweekend komt er aan: het eerste weekend van 31 augustus en 1, 2 september 2018.
Dat worden weer twee dagen gezelligheid en onze onovertroffen gevarieerde routes met voor elke rijder wat wils: romantisch binnendoor, snellere stukken, heftige slingers en ook royale bochten en vooral prachtige omgeving.

Dit keer hebben we gekozen voor een andere startlokatie, namelijk motorcamping “In den Hof” in Heerlen. Daar kun je naar wens kamperen of binnen slapen, samen eten aan de bar zitten.
Waarom een andere plek?
– Voor de verandering
– De groep is niet gesplitst in hotel- en campinggasten
– Gezellige bar
– Goedkoper voor met name de binnenslapers.

01 / 03 -06-2018 ALV Treffen

Het programma voor zaterdag en zondag is bekend:

zaterdag:

10:00 uur ontvangst met koffie en koeken
10:00 – 11.30 uitpakken en inpakken tent, blokhut
11:30 ALV in de grote tent (Het Kippenhok)
– benoemen kascommissie voor controle financien 2017;
– controle boeken 2017 door kascommissie;
– praatje voorzitter;
– verslag kascommissie en decharge bestuur
12:30 lunch bij Costa del Zeumeren (Het Kippenhok)
14:00 toertocht (zorg voor een volle tank, +/- 125 km)
15:00 pauze halverwege, consumptie rekening man / vrouw
17:45 terug bij Costa del Zeumeren
18:00 BBQ via Costa del Zeumeren

zondag:

08:30 – 10:00 uur ontbijt via Costa del Zeumeren in Het Steenuiltje
12:00 einde weekend, camping leeg

En zo is het geweest… foto’s vertellen meer dan woorden.

15-10-2017 Rondom Zwolle rit

Zoals de titel al aangeeft een ritje (ongeveer 70 kilometer) rond Zwolle. Een favoriet rondje waar ik graag rondrijd met mijn vader: vertrek uit Zwolle, via de dijk Wijhe-Olst binnendoor richting Deventer, de IJssel over en via de andere kant terug. Lunch stop onderweg.

paar foto’s van het vertrek

01/02/ 03-09-2017 Zesde drielanden weekend

Ook voor 2017 organiseerden we voor de zesde keer het altijd weer gezellige en inmiddels beroemde drielandenweekend en wel van vrijdagavond 1 tot en met zondag 3 september.
De aanpak was gelijk aan de vorige edities,
– Twee prachtige ritten in Zuid Limburg, de Voerstreek, Ardennen en Eiffel, (met diverse keuzen uit kortere of langere tochten)
– keuze uit overnachting in Gasthof Euverem of op Camping Osebos,
– diner en ontbijt in Gasthof Euverem

27-08-2017 Toertocht op Zuid Beveland

Op zondag 27 augustus 2017 was er een toertocht georganiseerd door de Zeeuwse Zak van Zuid Beveland. Een tocht van ongeveer 120km.
Startpunt Uitspanning “De Goederenloods” op het terrein van de Stoomtrein Goes Borssele. Na koffie met een Zeeuwse bolus volgt een kleine rondleiding bij de SGB en daarna de toertocht.

20 / 21 05-2017 ALV en 12 1/2 jaar bestaan van de club treffen

Een klein feestje omdat we dit jaar 12 ½ jaar bestaan!
Dit feestje in combinatie met de ALV, een toertocht, een BBQ en drankjes. Tenten staan klaar voor overnachting
plaatjes zeggen meer dan woorden.

02/03/04 -09-2016 Drielanden weekend (Jubileum editie)

Jubileum editie, jawel de vijfde keer dat de mannen in Limburg het organiseerden!

Opzet als voorgaande jaren, overnachten naar persoonlijke wens op de camping of in een hotel. Schitterende routes over de drie landen verdeeld in het gezelschap van enthousiaste four liefhebbers.

Plaatjes vertellen meer dan woorden.

20-08-2016 Oldtimerdag Ruinerwold

Zoals voorgaande jaren had ook dit jaar een aantal clubleden de weg naar Ruinerwold gevonden om gezamelijk de toertocht te rijden en te genieten van al het oude materiaal.

12-06-2016 Rondje IJsselmeer

Mooie rit vandaag door gidswerk van Theo, tot op de afsluitdijk droog daarna een bui, toen weer droog en bij Lelystad weer regen en vanaf Harderwijk weer droog gewaaid.

Dus vake bin ie te bange.

22-05-2016Clubdag en ALV

De weervoorspelling liet een groot aantal leden thuis blijven.

Toch was er een redelijke opkomst, na het gebruikelijke bijkletsen werd er een Algemen leden vergadering gehouden waarbij Albert Beukers als nieuwe penningmeester benoemd werd.

Na de ALV een mooie toertocht en een gezellige lunch maakten de dag compleet.

04 t/m 06-09-2015 Drielanden weekend

Het vierde 3 landen weekend begon zoals gewoonlijk weer met de oproep van Jan en Hans:

Vooraankondiging

Zoals beloofd: ook in 2015 organiseren we weer zo’n weergaloos drielandenweekend en wel van vrijdagavond 4 tot en met zondag 6 september (aangepast).
De aanpak is gelijk aan de vorige edities,
– Twee prachtige ritten in Zuid Limburg, de Voerstreek, Ardennen en Eiffel, (nu met meer keuzen uit kortere of langere tochten)
– keuze uit overnachting in Gasthof Euverem of op Camping Osebos,
– diner en ontbijt in Gasthof Euverem
Geef even via dit forum door of je van plan bent mee te doen.

Wij gaan ons best doen weer de mooiste wegen recepten aan elkaar te knopen en komen later met meer details.

Jan Nuy
Hans van den Berg

De reacties op het Forum waren na het weekend lovend, het weer was minder regenachtig dan verwacht. De deelnemers kijken weer terug op een geslaagd weekend.

Een beeldverslag van deze dagen:

14-06-2015 IJsselmeer rit
Het programma zag er op voorhand zo uit:
Zondag 14 juni bij goed weer staat de Ijsselmeerrit op de agenda.
We vertrekken weer bij het van der Valk hotel in Zwolle adres Kranenburg weg ( dit is de oude locatie van v/d Valk , het hotel is gesloten maar de parkeerplaats is nog open ) aankomst 09:00 uur. Vertrek 09:30 uur.


Ongeveer 11:00 in Stavoren voor de koffie.

Ongeveer 13:00 uur Lunch in het chauffeursrestaurant in Zurich .
Tanken op de afsluit dijk.

En dan via Enkhuizen naar Harderwijk voor een foto bij de Batavia.
Hier gaan we weer uit elkaar en de mensen uit het oosten rijden dan via de A1 naar huis.
Je kan ook nog aansluiten in Lemmer bij de Margrietsluizen.
We verzoeken ieder met een volle tank te vertrekken uit Zwolle .
We hopen op goed weer en anders stellen we het uit tot een andere datum, dus houd het forum in de gaten.
Theo heeft de rit al zo vaak gereden en ik weet de weg op de afsluitdijk.
tot dan Hennie.

En dat is dan ook goed uitgekomen.

Op de verzamelplaats stond clublid Jhon met zijn Dnjepr zijspan het gezelschap op te wachten en uit te zwaaien.
Onderweg stond clublid Theo Bakker met zijn bus en zijn laatste aanwinst te wachten om kennis te maken met dit groepje clubleden.

een paar plaatjes zeggen meer dan woorden:

31-05-2015 Opendag Wingservice

binnenkort het verslag

09-05-201 Bollen rit

Binnenkort het verslag

02-05-2015 Clubdag en ALV

Een klein groepje clubleden heeft de regen getrotseerd en deze tour gereden, na de tijd werd er zelf een kopje snert genuttigd.

[jac/]
31-08-2014 Tour de TT::

Een klein groepje clubleden heeft de regen getrotseerd en deze tour gereden, na de tijd werd er zelf een kopje snert genuttigd.

22/23/24-08-2014 Eurotreffen tbv 10 jarig bestaan CBfourclub NL

De Voorzitter heeft een mooi verslag geschreven dat te vinden is in het nieuwsbrief archief. Op deze pagina wil ik volstaan met een beeldverslag van een goed en mooi verlopen weekend.

27/28/29-06-2014 Het Drielanden weekend

Voor de derde keer organiseren we weer het fameuze drielandenweekend in Limburg / Ardennen en Eiffel.

Dit jaar al eind juni worden gehouden: 27, 28 en 29 juni. Eind augustus is namelijk gereserveerd voor het jubileum van onze mooie club.

De aanpak is dezelfde als vorige keren, maar wel weer met nieuwe routes.

Helaas zat het weer deze editie tegen, er viel veel regen, maar,………………..na zaterdag een kletsnatte rit, vandaag een mooie vrijwel droge rit gereden!

Jammer dat veel mensen de rit niet konden of durfden te gaan maken (weer-voorspelling, en/of nog natte kleding van zaterdag).

Wij hebben vandaag (zondag) een mooie rit gereden (Antoon Aarts met zoon en dochter, Wim Pelzer en ik zelf).

Droog met zon ,…JAWEL ! het zonnetje kwam af en toe even door, lekker geluncht in Durbuy, en op de terugweg het laatste uur nog een zegening (regen) .

Hopelijk heeft de rest van de “meute” nog een leuke alternatieve tocht door het heuvelland gemaakt al dan niet met Hans.
Ik vond het, ondanks het slechte weer op zaterdag, een heel leuk weekend: leuke mensen, leuke sfeer, lekker eten (en drinken) leuke gesprekken, en weer het een en ander geleerd voor volgend jaar (dank voor je inbreng Eric).
Mooie opkomst, slechts een (1) afmelding, zaterdagavond zaten we maar liefst toch weer met 21 personen aan het diner.

Allemaal bedankt, en graag tot de volgende keer ! Jan Nuy en Hans vd Berg

paar plaatjes:

10-05-2014 De Bollenroute

Zowaar was ik niet alleen!

Er was nog één andere bikkel (of moet ik zeggen gestoorde) die de regen trotseerde.

Niet eens constant in de regen gereden. We hebben tot Leimuiden de rit gereden maar toen werd het echt te gortig.
Ton, respect dat je kwam en helemaal met het pak wat niet tegen dit weer bestand bleek Volgende keer hopelijk beter.

Tim Vos

27-04-2014 Clubdag

Clubdag CB Four Club op 27 april 2014 in Achterveld
De laatste jaren is de clubdag altijd op een zaterdag gehouden. Er zijn echter veel leden die op zaterdag moeten werken en daarom is besloten elkaar deze keer op een zondag te ontmoeten.

Ondanks de regen toch nog een mooie opkomst en een leuke dag.

Tijdens de lunch bleken de beelden op buienradar toch wel zo dramatisch dat de meesten besloten om vanaf daar hun eigen weg te kiezen.

Bart Schat had een mooie route uitgezet en de secretaris had het weer goed georganiseerd.

Tijdens het vertrek voor de rit bleek mijn achterband te leeg te zijn (bedankt Wil voor het waarschuwen), na de pauze de band opgepompt en gelukkig blijf hij de terugweg op druk, echter vervelend genoeg viel mijn remdruk aan de voorkant helemaal weg toen ik Amersfoort voorbij was.
Dat rijd erg vervelend, in de regen met een duo en alleen een achterrem.

We zijn heelhuids tuis gekomen en ik heb weer wat te sleutelen en te poetsen.

Ben Wencker

Enkele plaatjes zeggen meer dan woorden:

14-12-2013 Snert rit Zuid Holland

Tim Vos organiseerde op 14 december een toerit, hieronder het verslag van Doede en een paar foto’s.
En het was inderdaad super!

De regenzone was ruimschoots voorbij op het tijdstip van verzameling op de parkeerplaats bij De Pleisterplaats, Moordrecht, waar nu ook een McDonalds is gebouwd.
Zoals gewoonlijk kwamen de deelnemers in omgekeerde volgorde van hoever ze van de verzamelplaats af wonen. Ik woon het dichtste bij en kwam als laatste. Embarassed

De route was die van honderd duizend bochten door het Zuid-Hollandse landschap. Hoewel ik al zo’n 40 jaar in een grote straal om Moordrecht heen met de motor rondrijdt slaagde Tim er toch in mij enkele weggetjes te laten zien waar ik nog nooit geweest ben. Vooral dat paadje in Cabauw, wat zo smal is als een fietspad, maar je mag er met de motor gewoon doorheen rijden!

Halverwege de dag begon de zon te schijnen. Het leek wel voorjaar!

En dat op 14 december…

Tim, bedankt! En mede dankzij de gebroeders Troost was het een heerlijke dag, vol mooie kilometers en lol!

30-08 / 01-09 2013Drielandenweekend Limburg
Het was een mooi weekend en we hebben met trots onze prachtige motor-achtertuin kunnen showen. Een gezellige en bonte ploeg deelnemers maakt het af.

Wij hebben er een hoop lol aan beleefd. Zowel met de voorbereiding als het weekend zelf.

Een paar plaatjes geven een mooi beeld:

tot volgend jaar
Hans en Jan

17-08-2013 Oldtimerdag Ruinerwold

verslagje van Ina Oortwijn die weer keurig geregeld had dat we weer een eigen CBfour pleintje hadden.

De foto’s zeggen genoeg denk ik!

Het was weer een ontzettend leuke dag in Ruinerwold. Prachtig weer,mooie motoren en ander oud spul en prettig gezelschap.
We hebben op het CB plein ook nog even “ronselwerk” verricht voor de club dus wie weet hebben we er binnenkort een aantal nieuwe leden bij waaronder de tweelingbroer van Hennie. Deze man kwam aanrijden en ik dacht echt dat Hennie eraan kwam rijden! Als twee druppels maar toen hij de helm afdeed werden de verschillen zichtbaar.(Hennie heeft meer haar) (nu heb ik sinds kort een bril met leesstukjes waar ik nog niet geheel aan gewend ben dus daar kan het ook aanliggen). De toertocht ging in een vlotter tempo als vorig jaar dus was goed te doen en voerde ook deze keer weer door allerlei mooie dorpjes in de omgeving.

Na afhalen foto en felbegeerd vaantje werd de terugreis aanvaard.

Hier kunnen we weer een poosje op teren!

23-06-2013 Molenrit

Vanmorgen een paar keer de buienradar geraadpleegd en de cbfour-site bezocht om te kijken of de rit door zou gaan.

En ja hoor “It giet oan” oftewel “’t geet deur”.

Er stond een stevige frisse wind en zo heel af en toe miezerde het ook nog een beetje. Allereerst naar Bathmen en van daaruit naar de molen in Zwiep.
Daar konden we genieten van een heerlijk bakkie koffie van Dinie en een overheerlijke koek van Theo.

Rond elven bestegen we ons stalen ros en kon de mooie tocht langs de molens beginnen. Via Barchem en Warnsveld naar Bronkhorst en van daar uit via via naar Vorden. Daar hebben we de innerlijke mens versterkt met friet, kroket, gehakballen en lekkere vette mayonaise.

Nadat dit alles was weggewerkt hebben we onze tocht vervolgd richting Borculo, Neede en van daaruit Geesteren en Laren weer naar onze thuismolen in Zwiep. Daar werd onder het genot van een bakkie koffie, appelgebak en slagroom nog nagepraat over deze gezellige en mooie tocht.

Toen ik bij Bathmen op de A1 huiswaarts reed, werd ik toch nog even getracteerd op een flinke regenbui!

Erik Eggert

de Foto’s:

09-06-2013 IJsselmeerrit

De zoveelste IJsselmeerrit zit er op , editie 2013.
Toen Gejo en ik bij het tankstation in Raalte kwamen stond Theo daar met pech, samen met Mario en Arnoud die een helpende hand boden.
Maar de motor liet zich niet starten zodat Theo en Mario naar huis gingen.
Weg onze navigator, moest ik het alleen doen.

Zodoende kwamen we bijna half tien aan in Zwolle waar gelukkig Antoon, Geerthe, Joost en toch nog gekomen Peter Bruikman aan de koffie zaten.
Na een rondje over het industrie terrein vond ik toch de weg naar Hasselt.
Onderweg naar Kuinre stond Remco te wachten.

De navigatie van Peter bracht ons naar Lemmer.

Via een af en toe creatieve route kwamen we in Stavoren voor de koffiestop
Op naar Zurich naar de lunch en daarna tanken op de Afsluitdijk.

Na telefonisch overleg stond Martin Plug uit Medenblik ons op te wachten
bij het eind van de Afsluitdijk.
Hij heeft ons keurig naar de vuurtoren stop gebracht en naar de dijk naar Lelystad.

Zoals gebruikelijk zij we hier uit elkaar gegaan.
Het was weer een mooie rit, volgend jaar weer ?

Hennie

Beeldverslag:

30-05-2013 Edersee een vande Duitse club treffens

Ondanks de slechte weersvooruitzichten op donderdag 30 mei toch maar besloten om naar het kampeerweekend van de Duitse CB Four Club af te reizen. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats aan de Edersee, zo’n 40 kilometer achter Winterberg.

Donderdag was het best goed weer. Bewolkt, maar droog en af en toe een zonnetje. Bij aankomst was het nog niet zo heel erg druk. Wellicht hebben de Duitse motorrijders ook het weerbericht in de gaten gehouden.

Vrijdag was een dag met veel regen. Desondanks druppelden er toch nog wat motorrijders binnen en tijdens een rondje over het terrein kom je dan ineens René van Maanen tegen. Die was met prachtig weer uit Nederland afgereisd, maar hoe dichter hij bij de Edersee kwam, hoe meer water er uit de lucht kwam. In ieder geval leuk om naast de 4 Nederlandse ‘stamgasten’, toch nog andere Nederlanders te zien.
’s Avonds klaarde het gelukkig op tijdens het optreden van een goede live-band. Best lekker om naar muziek luisteren met een biertje en ondertussen bijpraten met de Duitse leden.

Zaterdag was een lekkere dag met droog weer. Volop motorrijden over de prachtige brede wegen daar, met goed asfalt, heerlijke bochten, weinig verkeer en mooie uitzichten. Daarvoor ga je als motorrijder naar zo’n weekend toe.

Onderweg kwamen we toevallig nog langs een Messerschmitt-treffen en daar zie je dan de prachtigste driewielertjes uit de Messerschmittfabriek in het wild rondrijden.
Bij terugkomst op het kampeerterrein bleken er toch nog zo’n 150 tot 200 motorrijders te zijn. Veelal afkomstig uit Duitsland, maar ook uit Zweden, Noorwegen, Oostenrijk en Luxemburg. Eén van de bezoekers uit Zweden had 2 topstukken uit zijn verzameling meegenomen. Eén in nieuwstaat verkerende , ongerestaureerde CB 750 Four K0 sandcast. Omdat hij toch nog plek had in de trailer, had hij zijn Honda CR 750 racemotor ook maar meegenomen…
Prachtig gezicht en ik moet toegeven dat ik nog nooit twee van dergelijke motoren bij elkaar gezien heb.

Zoals elk jaar is dit weekend weer tot in de puntjes geregeld. Er is plek om te kamperen, er staan blokhutten en zelfs kamers zijn te huur. Ook het eten en drinken is top: van curryworst tot speenvarken aan het spit, voor ieder wat wils en tegen hele redelijke prijzen. Door Honda Duitsland was geregeld dat belangstellenden konden proefrijden op de nieuwe CB 1100 Four. De nieuwe retromotor van Honda. Ook kreeg iedereen een Honda goodie-bag met allerlei Honda spul.

Natuurlijk op zaterdagavond de tombola en de prijsuitreiking voor de mooiste motoren. Wil Merts viel 2 keer in de prijzen! Als eerste won hij met de tombola een navigatieapparaat voor op de motor en ging er even later vandoor met de eerste plek met zijn CB 400 Four in de categorie ‘mooiste omgebouwde motor’. Met het winnen van het navigatieapparaat heeft hij in ieder geval zijn lidmaatschap van de Duitse club er voor de komende jaren uit.
Gelukkig was ik met de auto en aanhanger naar het treffen, want het winnende lootje voor de enorme radiografische vrachtwagen bleek van mij te zijn…

Door het lobbywerk voor de Nederlandse club hebben wij het aantal Duitse leden van onze club kunnen verviervoudigen. We hadden er 1 en hebben er nu 4. Ook de aankondiging dat er volgend jaar een treffen in Nederland is, viel in goede aarde. Ik vermoed dat er dan een aardige Duitse delegatie zal komen.

Nog wat foto’s

25-05-2013 rit door de Kempen
Hitty Verbeek en Mart Sieben hebben een mooie rit georganiseerd door de Brabantsche Kempen. hieronder enkelle forum reacties:

———————————-

Beste Kitty,

Wat een geweldig mooie rit hebben we vandaag gehad!!!
En wat knap van je dat je de hele route zo uit het hoofd kende.

Ook mijn broer Hans heeft als gastrijder (uiteraard wel op een CB) ook enorm genoten.

Bedankt en zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten,

Willy van Zuylen

—————————————–
Het was inderdaad een erg mooie rit met weinig verkeerslichten, mooie weggetjes en veel bochten.
En we hebben het de hele dag droog gehouden en ook nog behoorlijk wat zon gehad.
Eigenlijk ideale weersomstandigheden voor zo’n mooie rit.

Kitty bedankt voor het organiseren van deze mooie rit.

Gr. Erik

———————————————-
Kitty, hulde dat je zonder navigatie ons langs zulke mooie plekken hebt geleid die ik nog nooit had gezien. Ik woon al 24 jaar in de kempen maar dit was erg leuk en afwisselend. Lekker tempo voorop gereden met jouw 400 en aangemeerd bij een goed lunchadres in Postel. De horror van 2 Belse types op oude Liberator Harley’s, die oude CB’s ombouwden als caferacers. Hoe durf je !!!!
10 motorfietsen en 42 stampende zuigers in cilinders !
Hoe kan dat ? 1 motor was wel een CB maar aangevuld met een X.
Dus van 408 tot 1.047 cc en genieten maar.
Mijn parkietgele 400 had het helemaal naar zijn / haar zin.
Lekker 10.000 toeren gillen en sturen als een scheermes op de BT 45 ‘s.
Mijn knieën deden wel pijn die avond, 1.90 meter op zo’n kleintje……….
Mannen en vrouw, bedankt voor de gezellige dag!

Groet van Theo Huber en Jeroen Burgers ( gast)

———————————–

en uiteraard een beeldverslag

30-04-2013 Toeterrit Veendam

Op uitnodiging van onze regiocoördinator Ina Oortwijn gingen we dit jaar voor de tweede keer mee met de toeterrit te Veendam.

hier haar verhaal

De Toeterrit was ontzettend leuk!

Mooie rit door het mooie Old Ambt in de provincie Groningen. Dwars door typische Groningse dorpjes en het weidse landschap.

Helaas waren er twee Honda’s geweigerd. Te jong bevonden en ze mochten meerijden achter de bezemwagen. Maar onderweg bleef de bezemwagen staan om een mede-motorrijder te helpen bij pech en de “illegalen” zagen hun kans schoon en mengden zich al vrij snel in de lange stoet oldtimers om deze plek niet meer af te staan.

Hennie schrok zich dan ook een hoedje toen hij na een blik in zijn spiegel een van de illegalen achter zich zag…

.Onderweg werd er soep en patat genuttigd in een van de typische dorpscafe’s in de provincie Groningen. De gehele weekomzet werd daar in een paar uur gehaald.

De laatste stop was bij strokartonfabriek de Toekomst in Scheemda waar we een rondleiding kregen. Erg indrukwekkend.

De laatste etappe voerde langs Winschoten,Heiligerlee,Westerlee en Meeden weer naar cafe de Toeter te Veendam.

Om hier nog even met elkaar wat te drinken en om dan via Annerveenschekanaal, ik werd galant door de heren thuisgebracht, de lange reis naar huis aan te vangen. Honda mannen bedankt voor weer een leuke toeterrit.

Met speciale dank aan Theo! Het zat goed achterop!

kleine sfeer impressie:

13-04-2013 Clubdag en ALV 2013

Het bestuur van de CB Four Club heeft de clubdag op zaterdag 13 april gehouden, als aftrap van het motorseizoen. ook dit jaar was de locatie weer de Moespot in Achterveld onder de de rook van Amersfoort.

Tijdens de clubdag werdt ook een korte algemene ledenvergadering (ALV) gehouden. Het bestuur deelde mee wat er met de contributie is gedaan en wat de plannen voor komend jaar zijn.

Na de koffie en een korte ALV was er uiteraard de gezamenlijke toertocht, want daar zijn we tenslotte een motorclub voor.

De lunch was geregeld bij BBQ restaurant De Heuvelrug in Leersum. Omdat we met een grote groep kwamen stelde de eigenaar voor om een buffet in te richten. Deze bestond uit:
– soep
– broodje kaas
– broodje ham
– koffie / thee / melk.

Het voordeel is dat we dan gezamenlijk kunnen beginnen en eindigen met eten.

beeldverslag van de clubdag 2013:

Toerverslagen-archief
De verslagen van de toer ritten uit voorgaande jaren en van de oude site vind je op een andere pagina.  lees verder.

Posted on by admin

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht