Toerverslagen

Hier staan de verslagen en verhalen van de toertochten die wij als CB Fourclub gereden hebben.

——————————————–

Toerverslagen-archief
De verslagen van de toer ritten uit voorgaande jaren en van de oude site vind je op een andere pagina.  lees verder.
2011 Clubdag

Een zeer geslaagde dag waarvan hier alvast de eerste sfeerfoto’s

15-05-2011 Noord Oost Brabant rit

VERSLAG TOERTOCHT 15 MEI 2011
Na vele malen kijken op buienradar en teletekst en luisteren naar Piet en zijn collega’s, kon ik eindelijk de woorden op het forum zetten: “It giet oan”.
Er viel een last van mijn schouders af want de toertocht voor een tweede maal afgelasten was wel erg zuur.

Op het verzameladres kwamen de leden mooi op tijd binnen. Helaas kregen we ook het bericht dat er enkele moesten afhaken door diverse omstandigheden. Na de koffie en cake gingen de helmen op en werden de motoren gestart en kon de tocht beginnen.

Vanuit Heeswijk-Dinther vertrokken we met ongeveer een twintigtal motoren, via kleine dorpjes, naar de dijk langs de Maas. In Macheren stond de vrouw van de hekkensluiter ons op te wachten om actiefoto’s te maken. Even daarvoor hadden we nog moeten stoppen omdat het bericht binnenkwam dat er achter in de groep een CB kuren had gekregen. (Het waren echte kuren want nadat iedereen naar huis was en we de motor weer gingen ophalen deed deze het gewoon weer. Ik verdenk Bram er nog steeds van dat hij graag bij z’n broer achterop wilde zitten).

Onze weg vervolgend zijn we in Grave via de brug de Maas overgestoken waarna we al snel ons lunchadres bereikten. Er was voor ons een mooi plekje middenin de tuin gereserveerd waar het in het zonnetje goed toeven was met een lekker drankje en goede maaltijd. Nadat de magen gevuld waren was het tijd dat de motoren ook wat te drinken kregen. Op dit punt haakten enkele leden af omdat ze nog verplichtingen elders hadden.

Verder ging het richting Nijmegen de heuvels op en de bossen in.
Ondanks het proefrijden van afgelopen week was er nog een verrassing voor mij, omdat er een wegafsluiting was. Maar desondanks zijn we toch op de leuke, speciale weggetjes gekomen waar ik een ander ook van wilde laten genieten. Het was voor sommigen onder ons een leuke ervaring om in z’n één naar boven te moeten klimmen. Na de heuvels en de bossen zijn we via Gennep weer terug de Maas overgestoken om het Brabantse platteland te gaan verkennen. Via verschillende leuke dorpjes en polderwegen gingen we weer langzaam richting verzamelpunt.

Rond kwart voor vijf waren we weer in Heeswijk-Dinther, waar we onder het genot van een drankje nog wat hebben nagepraat over de vlug voorbijgegane dag. Ondanks de voorspellingen dat het toch wel wat zou regenen hebben wij een mooie droge tocht van ongeveer 175 km gehad. We zaten echter nog niet aan het drankje of er viel een regenbui. Omdat er verschillende leden waren die nog een behoorlijk stuk moesten rijden om thuis te komen, keerde iedereen weldra huiswaarts.

Al met al een leuke dag die voor mij de moeite van het organiseren meer dan waard was.

Erik van Grunsven
Hieronder een beeldverslag van deze dag.

26-06-2011 Sallandse bergen rit

Op 26 juni is de door Hennie (regio Oost) georganiseerde Sallandse berge rit vereden.

Nadat de rit al eens was afgelast ivm met regen is hij op 26 juni doorgegaan.

Omdat het in het TT weekend viel was de opkomst iets minder, maar met een klein groepje is onderstaande route gereden.

 

Langs de Langenberg dan langs de Dingselberg ( waar vroeger recht werd gesproken )

vervolgens door de Markeloseberg naar de Kattenberg.
Dan zien we de Herikerberg en in de verte de Friezenberg.
Onder de A1 door naar de Zuurberg en de Beuseberg.
Vervolgen onze weg door Holten en over de Holterberg en de Noetselerberg naar de Hellendoornseberg
In de verte zien we de Luttenberg waar vroeger de motorrace werd gehouden.
Dan door de Eelerberg, langs de Lemelerberg, naar Archemerberg.
Om via de Beerse bulten in Ommen te komen.
Vervolgens rijden we richting IJssel en langs de ijssel weer terug naar Bathmen.
De hele rit is ongeveer 160 km geweest.

2011, 40 jaar CB500 festival in Frankrijk

40 jaar CB500Four Frankrijk 2011

Sinds wij als club het eerste Europese CB Four Treffen in Melderslo in 2008 hebben georganiseerd, hebben we contact gehouden met de Franse CB Four en CB 500 club.

In het voorjaar ontvingen wij een uitnodiging de klassieke motorraces Bol d’Or op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk bij te wonen als hun gast.

Na een periode waarin vooral veel overleg werd gepleegd op het forum, over wie en hoe er gegaan zou worden, was het afgelopen vrijdag 9 september zo ver.

Een delegatie van 8 van onze leden vertrok richting Frankrijk.

eerste instantie was het even onduidelijk hoe we op het circuit moesten komen, maar na enig puzzelwerk bleek er bij de receptie een pas klaar te liggen en een toegangsbewijs voor de motor.

Op het middenterrein van het circuit was een enorme camping ingericht. Deze camping liep in de loop van vrijdag en zaterdag snel vol met duizenden liefhebbers van klassieke motoren en races.
De aanwezige leden van de Franse clubs waren bijzonder hartelijk.
Zij vonden het fantastisch dat motorrijders uit Nederland de moeite hadden genomen om naar ‘hun’ feest te komen, waar zij het 40-jarig jubileum van de CB 500 Four vierden.

Er was ook een lid van de Duitse CB Four club die naar Magny-Cours per CB 500 Four was afgereisd. Hij woont in de buurt van Jever in het noorden van Duitsland en rijdt al 37 jaar op een CB 500 Four. Zelfs een hartoperatie die pas 8 weken geleden plaats gevonden had, kon hem niet tegenhouden.
De hele vrijdag waren er oefensessies met klassieke motoren van tussen 1960 en 1990 op het circuit.

’s Avonds werd er een barbecue aangeboden door de Franse clubs. Franse worst en stokbrood, gelukkig vergezeld door Bavaria bier tegen de heimwee.

’s Nachts konden we kennis maken met de Franse traditie om midden in de nacht de afgeschreven motor vol gas te laten draaien tot hij het begeeft.

Erg vermakelijk, maar niet als je wilt slapen.

Zaterdag was er gelegenheid om in de pitboxen en op de pitlane te kijken. De hele dag door werden de kwalificaties van de diverse klassen gereden die vanaf de tribune te zien waren.

’s Avonds om 19.30 uur begon de eerste manche, die begon met een ‘Le Mans’ start waarbij de rijders naar hun motor toe moeten rennen, de motor aanduwen en weg rijden.

Deze race duurde 2 uur en eindigde spectaculair in het donker! Sommige coureurs hadden blauwe of witte neon-verlichting in de kuip gemonteerd.
Nadat deze race was afgelopen, werd het diner in de clubstand van de Fransen geserveerd. Bij de maaltijden was er bier, wijn, fris, pastis, etc in overvloed.
Na het eten kwam tegelijkertijd met de sterke verhalen ook de zelfgestookte drank op tafel. Dit in combinatie met een tafel waar
Frans, Duits, Engels en Nederlands werd gesproken. Erg lastig, maar wel enorm gezellig.

Zondagochtend waren er weer races, maar was het ook weer tijd om naar huis te gaan.
Na een klein sleutelcafé, waarbij het kettingscherm van de motor van Kitty weer de vorm kreeg die meneer Honda bedoeld had, reed iedereen weer huiswaarts. Hetzij in 1 keer, hetzij met een tussenstop in Verdun.

Al met al een geweldig evenement!

Wat foto’s als sfeerimpressie:

21-04-2012 Clubdag

Zo hadden de thuisblijvers weer ongelijk!

Vanmorgen vroeg keek ik naar buiten: droog! Maar tien minuten later was het nat. Maar een poosje later was het toch weer droog. Toch maar even op buienradar gekeken. Volgens deze website zou het niet meer regenen in Midden-Nederland, dus beladen met goede moed hees ik mezelf in het motorpak en reed naar de Pleisterplaats. Daar stonden al enkele maatjes en samen reden we via een toeristische route naar Achterveld. Onderweg hadden we enkele spatjes, maar dat mocht geen naam hebben. Wat wel naam had was dat het k-k-k-koud was…

Ondanks het thermo-ondergoed en de winterhandschoenen zat ik te vernikkelen op m’n fiets. Daarom was het heerlijk om onder het genot van een heerlijke koek en zopie in de Moespot in Achterveld weer bij te komen.

Bij de ALV waren de gebruikelijke zaken aan de orde, zoals terugblik op het afgelopen jaar, de kascontrole (bedankt Jochem Luiten en Bram Troost!) met een goedkeuring en wat huishoudelijk mededelingen. Maar de klapper van dit jaar was de lancering van ons nieuwe logo en de nieuwe website. De ontwerper van het logo en de website, Robert Post uit Amsterdam, presenteerde hoe hij was gekomen tot het nieuwe logo en doorspekt met de nodige humor liet hij de nieuwe website zien. Hoe dat er uitziet laten we elders zien. Omdat de Algemene Leden Vergadering het hoogste bestuursorgaan voor het nemen van besluiten is, stelde de voorzitter de vraag of de ALV akkoord kon gaan met alle moois wat Rob heeft gepresenteerd. De ALV ging natuurlijk unaniem akkoord! Rob heeft hiermee iets geweldigs neergezet!
Binnenkort komt er een periode van het testen van de website. Daar zullen enkele tientallen leden voor worden uitgenodigd, bijvoorbeeld de meest actieve leden op het forum. Als het testpanel klaar is en de website voldoet aan alle wensen gaan we daarmee live!

Tijdens de Algemene Leden Vergadering was er even een fikse bui, maar bij de start van de clubrit was het weer droog en was er zelfs even een waterig zonnetje. Het begon wat op te warmen en het was weer een prachtige rit dankzij het John-Kloostersysteem. Dat houdt in dat een voorrijder (bedankt Bart Schat!) bij een afslag de achter hem rijdende persoon de plek aanwijst om te wachten tot iedereen voorbij is om vóór de hekkensluiter Gejo Roelvink weer in te voegen. Zo weet iedereen waar en waarheen we afslaan. Ergens bij Wijk bij Duurstede raakten we een grote groep door druk verkeer even kwijt, maar die sloot door het consequent toepassen van dit systeem gelukkig na enkele kilometers weer aan.

Terug in Achterveld was de zon zelfs uitbundig gaan schijnen. Een heerlijke rit en nog meer heerlijk met elkaar geouwehoerd. En daar gaat het toch om nietwaar?!

Iedereen die wat gedaan heeft om de dag tot een succes te maken, hartelijk dank!
Doede Bakker, voorzitter.

30-04-2012 Toeterrit Veendam

Na 12 uur en 384 km weer thuis van de Toeterrit.
Eerst binnendoor naar Ommen in de mist en kou.

Daar stond Theo al te wachten om 08.00 uur maar helaas, de vermaarde ijstent was nog dicht. Samen naar Veendam gereden over Emmen met daar een koffiestop bij een prachtige zaak. Maar die zat ook nog dicht en Theo had ook niet gezien dat het een Nachtclub was, hij had trouwens ook niet genoeg geld bij zich zei hij.

Bij het inrijden van Veendam zagen we Kees Poel die ook moest tanken en ook wel zin aan koffie had. Na de inschrijving die trouwens gratis was incl. koffie, koek en een soep en consumptiebon vertrokken we met ongeveer 100 motoren over de markt.
Iedereen stond te zwaaien of ze nog nooit zulke mooie motoren hadden gezien.

En overal hingen de vlaggen voor ons uit.
Na een tussenstop met lunch en een motormuseum zij we heel Noord Oost Groningen door gereden, na een appel bij de zee bij Delfzijl reden we terug naar Veendam. Weer over de markt met heel veel publiek.

Ina bedankt voor de uitnodiging en Theo en ik hebben al besloten om bij goed weer volgend jaar weer mee te doen.

Ook diverse CB’s gezien en visitekaartjes van de club uitgedeeld.

Hennie van Welbergen

Hierna een paar foto’s van Theo

06-05-2012, Veluwe rit
Vanmorgen met Jan en Theo naar Gejo in Deventer gereden en vandaar binnendoor naar het Leesten.
Daar aangekomen stonden er al diverse leden te wachten even als een heleboel Spaanse adoptie honden die blij waren dat ze weer eens in het Spaans tegen elkaar konden blaffen .

Na een kop koffie vertrokken we voor een mooie rit onder leiding van Edwin over de Veluwe. Mooie stuurweggetjes met weinig tegenliggers, dat zal wel aan de temperatuur hebben gelegen. Even opgewarmt in Vierhouten bij een cafetaria .
Daarna naar het museum van Edwin voor de koffie met koek en de uitleg van Edwin.

Beetje fris maar een mooie motordag met 15 leden als ik het goed geteld heb.

Gr. Hennie

hieronder een beeldverslag

 

 

10-7-2012 Rondje IJsselmeer

Het rondje IJselmeer 2012 begon met een oproep op het forum:

Op 10 juni met een uitwijkdatum van 24 juni. (17 juni is vaderdag) organiseren Theo, Hennie ( regio Oost) een rondje IJsselmeer.

We verzamelen vanaf 8.45 bij het Van der Valk hotel, Kranenburgweg 10, 8024 AC Zwolle.

Vertrek om uiterlijk 9.30 waarbij we in Overijssel de Zuiderzeedijk volgen richting Friesland,

In Friesland houden we de IJsselmeerkust aan tot Zurich waar we stoppen voor een kleine lunch.

Daarna steken we de afsluitdijk over naar Noord Holland waar we weer de IJsselmeer kustlijn zullen aanhouden tot Enkhuizen.

In Enkhuizen zullen we bepalen of we verder rond gaan via het IJsselmeer of dat we de dijk naar Lelystad gaan nemen.

Voor deelname opgeven via het Forum waar ook de details bekend gemaakt gaan worden.

 

Het is op 10 juni een succesvolle dag geworden met een leuk groepje CB four rijders.

Hier een beeld verslag:

1-2-3 september CB Four weekend

Door Hans vd Berg en Jan Nuy is een perfect verlopen weekend georganiseerd. Uitvalbasis was Limburg van waaruit op 2 dagen enkele mooie toertochten gereden werden.

een beeldverslag

13-04-2013 Clubdag en ALV 2013

Het bestuur van de CB Four Club heeft de clubdag op zaterdag 13 april gehouden, als aftrap van het motorseizoen. ook dit jaar was de locatie weer de Moespot in Achterveld onder de de rook van Amersfoort.

Tijdens de clubdag werdt ook een korte algemene ledenvergadering (ALV) gehouden. Het bestuur deelde mee wat er met de contributie is gedaan en wat de plannen voor komend jaar zijn.

Na de koffie en een korte ALV was er uiteraard de gezamenlijke toertocht, want daar zijn we tenslotte een motorclub voor.

De lunch was geregeld bij BBQ restaurant De Heuvelrug in Leersum. Omdat we met een grote groep kwamen stelde de eigenaar voor om een buffet in te richten. Deze bestond uit:
– soep
– broodje kaas
– broodje ham
– koffie / thee / melk.

Het voordeel is dat we dan gezamenlijk kunnen beginnen en eindigen met eten.

beeldverslag van de clubdag 2013:

30-04-2013 Toeterrit Veendam

Op uitnodiging van onze regiocoördinator Ina Oortwijn gingen we dit jaar voor de tweede keer mee met de toeterrit te Veendam.

hier haar verhaal

De Toeterrit was ontzettend leuk!

Mooie rit door het mooie Old Ambt in de provincie Groningen. Dwars door typische Groningse dorpjes en het weidse landschap.

Helaas waren er twee Honda’s geweigerd. Te jong bevonden en ze mochten meerijden achter de bezemwagen. Maar onderweg bleef de bezemwagen staan om een mede-motorrijder te helpen bij pech en de “illegalen” zagen hun kans schoon en mengden zich al vrij snel in de lange stoet oldtimers om deze plek niet meer af te staan.

Hennie schrok zich dan ook een hoedje toen hij na een blik in zijn spiegel een van de illegalen achter zich zag…

.Onderweg werd er soep en patat genuttigd in een van de typische dorpscafe’s in de provincie Groningen. De gehele weekomzet werd daar in een paar uur gehaald.

De laatste stop was bij strokartonfabriek de Toekomst in Scheemda waar we een rondleiding kregen. Erg indrukwekkend.

De laatste etappe voerde langs Winschoten,Heiligerlee,Westerlee en Meeden weer naar cafe de Toeter te Veendam.

Om hier nog even met elkaar wat te drinken en om dan via Annerveenschekanaal, ik werd galant door de heren thuisgebracht, de lange reis naar huis aan te vangen. Honda mannen bedankt voor weer een leuke toeterrit.

Met speciale dank aan Theo! Het zat goed achterop!

kleine sfeer impressie:

25-05-2013 rit door de Kempen
Hitty Verbeek en Mart Sieben hebben een mooie rit georganiseerd door de Brabantsche Kempen. hieronder enkelle forum reacties:

———————————-

Beste Kitty,

Wat een geweldig mooie rit hebben we vandaag gehad!!!
En wat knap van je dat je de hele route zo uit het hoofd kende.

Ook mijn broer Hans heeft als gastrijder (uiteraard wel op een CB) ook enorm genoten.

Bedankt en zeker voor herhaling vatbaar.

Groeten,

Willy van Zuylen

—————————————–
Het was inderdaad een erg mooie rit met weinig verkeerslichten, mooie weggetjes en veel bochten.
En we hebben het de hele dag droog gehouden en ook nog behoorlijk wat zon gehad.
Eigenlijk ideale weersomstandigheden voor zo’n mooie rit.

Kitty bedankt voor het organiseren van deze mooie rit.

Gr. Erik

———————————————-
Kitty, hulde dat je zonder navigatie ons langs zulke mooie plekken hebt geleid die ik nog nooit had gezien. Ik woon al 24 jaar in de kempen maar dit was erg leuk en afwisselend. Lekker tempo voorop gereden met jouw 400 en aangemeerd bij een goed lunchadres in Postel. De horror van 2 Belse types op oude Liberator Harley’s, die oude CB’s ombouwden als caferacers. Hoe durf je !!!!
10 motorfietsen en 42 stampende zuigers in cilinders !
Hoe kan dat ? 1 motor was wel een CB maar aangevuld met een X.
Dus van 408 tot 1.047 cc en genieten maar.
Mijn parkietgele 400 had het helemaal naar zijn / haar zin.
Lekker 10.000 toeren gillen en sturen als een scheermes op de BT 45 ‘s.
Mijn knieën deden wel pijn die avond, 1.90 meter op zo’n kleintje……….
Mannen en vrouw, bedankt voor de gezellige dag!

Groet van Theo Huber en Jeroen Burgers ( gast)

———————————–

 

en uiteraard een beeldverslag

09-06-2013 IJsselmeerrit

De zoveelste IJsselmeerrit zit er op , editie 2013.
Toen Gejo en ik bij het tankstation in Raalte kwamen stond Theo daar met pech, samen met Mario en Arnoud die een helpende hand boden.
Maar de motor liet zich niet starten zodat Theo en Mario naar huis gingen.
Weg onze navigator, moest ik het alleen doen.

Zodoende kwamen we bijna half tien aan in Zwolle waar gelukkig Antoon, Geerthe, Joost en toch nog gekomen Peter Bruikman aan de koffie zaten.
Na een rondje over het industrie terrein vond ik toch de weg naar Hasselt.
Onderweg naar Kuinre stond Remco te wachten.

De navigatie van Peter bracht ons naar Lemmer.

Via een af en toe creatieve route kwamen we in Stavoren voor de koffiestop
Op naar Zurich naar de lunch en daarna tanken op de Afsluitdijk.

Na telefonisch overleg stond Martin Plug uit Medenblik ons op te wachten
bij het eind van de Afsluitdijk.
Hij heeft ons keurig naar de vuurtoren stop gebracht en naar de dijk naar Lelystad.

Zoals gebruikelijk zij we hier uit elkaar gegaan.
Het was weer een mooie rit, volgend jaar weer ?

Hennie

Beeldverslag:

30-05-2013 Edersee een vande Duitse club treffens

Ondanks de slechte weersvooruitzichten op donderdag 30 mei toch maar besloten om naar het kampeerweekend van de Duitse CB Four Club af te reizen. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats aan de Edersee, zo’n 40 kilometer achter Winterberg.

Donderdag was het best goed weer. Bewolkt, maar droog en af en toe een zonnetje. Bij aankomst was het nog niet zo heel erg druk. Wellicht hebben de Duitse motorrijders ook het weerbericht in de gaten gehouden.

Vrijdag was een dag met veel regen. Desondanks druppelden er toch nog wat motorrijders binnen en tijdens een rondje over het terrein kom je dan ineens René van Maanen tegen. Die was met prachtig weer uit Nederland afgereisd, maar hoe dichter hij bij de Edersee kwam, hoe meer water er uit de lucht kwam. In ieder geval leuk om naast de 4 Nederlandse ‘stamgasten’, toch nog andere Nederlanders te zien.
’s Avonds klaarde het gelukkig op tijdens het optreden van een goede live-band. Best lekker om naar muziek luisteren met een biertje en ondertussen bijpraten met de Duitse leden.

Zaterdag was een lekkere dag met droog weer. Volop motorrijden over de prachtige brede wegen daar, met goed asfalt, heerlijke bochten, weinig verkeer en mooie uitzichten. Daarvoor ga je als motorrijder naar zo’n weekend toe.

Onderweg kwamen we toevallig nog langs een Messerschmitt-treffen en daar zie je dan de prachtigste driewielertjes uit de Messerschmittfabriek in het wild rondrijden.
Bij terugkomst op het kampeerterrein bleken er toch nog zo’n 150 tot 200 motorrijders te zijn. Veelal afkomstig uit Duitsland, maar ook uit Zweden, Noorwegen, Oostenrijk en Luxemburg. Eén van de bezoekers uit Zweden had 2 topstukken uit zijn verzameling meegenomen. Eén in nieuwstaat verkerende , ongerestaureerde CB 750 Four K0 sandcast. Omdat hij toch nog plek had in de trailer, had hij zijn Honda CR 750 racemotor ook maar meegenomen…
Prachtig gezicht en ik moet toegeven dat ik nog nooit twee van dergelijke motoren bij elkaar gezien heb.

Zoals elk jaar is dit weekend weer tot in de puntjes geregeld. Er is plek om te kamperen, er staan blokhutten en zelfs kamers zijn te huur. Ook het eten en drinken is top: van curryworst tot speenvarken aan het spit, voor ieder wat wils en tegen hele redelijke prijzen. Door Honda Duitsland was geregeld dat belangstellenden konden proefrijden op de nieuwe CB 1100 Four. De nieuwe retromotor van Honda. Ook kreeg iedereen een Honda goodie-bag met allerlei Honda spul.

Natuurlijk op zaterdagavond de tombola en de prijsuitreiking voor de mooiste motoren. Wil Merts viel 2 keer in de prijzen! Als eerste won hij met de tombola een navigatieapparaat voor op de motor en ging er even later vandoor met de eerste plek met zijn CB 400 Four in de categorie ‘mooiste omgebouwde motor’. Met het winnen van het navigatieapparaat heeft hij in ieder geval zijn lidmaatschap van de Duitse club er voor de komende jaren uit.
Gelukkig was ik met de auto en aanhanger naar het treffen, want het winnende lootje voor de enorme radiografische vrachtwagen bleek van mij te zijn…

Door het lobbywerk voor de Nederlandse club hebben wij het aantal Duitse leden van onze club kunnen verviervoudigen. We hadden er 1 en hebben er nu 4. Ook de aankondiging dat er volgend jaar een treffen in Nederland is, viel in goede aarde. Ik vermoed dat er dan een aardige Duitse delegatie zal komen.

Nog wat foto’s

23-06-2013 Molenrit

Vanmorgen een paar keer de buienradar geraadpleegd en de cbfour-site bezocht om te kijken of de rit door zou gaan.

En ja hoor “It giet oan” oftewel “’t geet deur”.

Er stond een stevige frisse wind en zo heel af en toe miezerde het ook nog een beetje. Allereerst naar Bathmen en van daaruit naar de molen in Zwiep.
Daar konden we genieten van een heerlijk bakkie koffie van Dinie en een overheerlijke koek van Theo.

Rond elven bestegen we ons stalen ros en kon de mooie tocht langs de molens beginnen. Via Barchem en Warnsveld naar Bronkhorst en van daar uit via via naar Vorden. Daar hebben we de innerlijke mens versterkt met friet, kroket, gehakballen en lekkere vette mayonaise.

Nadat dit alles was weggewerkt hebben we onze tocht vervolgd richting Borculo, Neede en van daaruit Geesteren en Laren weer naar onze thuismolen in Zwiep. Daar werd onder het genot van een bakkie koffie, appelgebak en slagroom nog nagepraat over deze gezellige en mooie tocht.

Toen ik bij Bathmen op de A1 huiswaarts reed, werd ik toch nog even getracteerd op een flinke regenbui!

Erik Eggert

de Foto’s:

17-08-2013 Oldtimerdag Ruinerwold

verslagje van Ina Oortwijn die weer keurig geregeld had dat we weer een eigen CBfour pleintje hadden.

De foto’s zeggen genoeg denk ik!

Het was weer een ontzettend leuke dag in Ruinerwold. Prachtig weer,mooie motoren en ander oud spul en prettig gezelschap.
We hebben op het CB plein ook nog even “ronselwerk” verricht voor de club dus wie weet hebben we er binnenkort een aantal nieuwe leden bij waaronder de tweelingbroer van Hennie. Deze man kwam aanrijden en ik dacht echt dat Hennie eraan kwam rijden! Als twee druppels maar toen hij de helm afdeed werden de verschillen zichtbaar.(Hennie heeft meer haar) (nu heb ik sinds kort een bril met leesstukjes waar ik nog niet geheel aan gewend ben dus daar kan het ook aanliggen). De toertocht ging in een vlotter tempo als vorig jaar dus was goed te doen en voerde ook deze keer weer door allerlei mooie dorpjes in de omgeving.

Na afhalen foto en felbegeerd vaantje werd de terugreis aanvaard.

Hier kunnen we weer een poosje op teren!

30-08 / 01-09 2013Drielandenweekend Limburg
Het was een mooi weekend en we hebben met trots onze prachtige motor-achtertuin kunnen showen. Een gezellige en bonte ploeg deelnemers maakt het af.

Wij hebben er een hoop lol aan beleefd. Zowel met de voorbereiding als het weekend zelf.

Een paar plaatjes geven een mooi beeld:

tot volgend jaar
Hans en Jan

14-12-2013 Snert rit Zuid Holland

Tim Vos organiseerde op 14 december een toerit, hieronder het verslag van Doede en een paar foto’s.
En het was inderdaad super!

De regenzone was ruimschoots voorbij op het tijdstip van verzameling op de parkeerplaats bij De Pleisterplaats, Moordrecht, waar nu ook een McDonalds is gebouwd.
Zoals gewoonlijk kwamen de deelnemers in omgekeerde volgorde van hoever ze van de verzamelplaats af wonen. Ik woon het dichtste bij en kwam als laatste. Embarassed

De route was die van honderd duizend bochten door het Zuid-Hollandse landschap. Hoewel ik al zo’n 40 jaar in een grote straal om Moordrecht heen met de motor rondrijdt slaagde Tim er toch in mij enkele weggetjes te laten zien waar ik nog nooit geweest ben. Vooral dat paadje in Cabauw, wat zo smal is als een fietspad, maar je mag er met de motor gewoon doorheen rijden!

Halverwege de dag begon de zon te schijnen. Het leek wel voorjaar!

En dat op 14 december…

Tim, bedankt! En mede dankzij de gebroeders Troost was het een heerlijke dag, vol mooie kilometers en lol!

27-04-2014 Clubdag

Clubdag CB Four Club op 27 april 2014 in Achterveld
De laatste jaren is de clubdag altijd op een zaterdag gehouden. Er zijn echter veel leden die op zaterdag moeten werken en daarom is besloten elkaar deze keer op een zondag te ontmoeten.

Ondanks de regen toch nog een mooie opkomst en een leuke dag.

Tijdens de lunch bleken de beelden op buienradar toch wel zo dramatisch dat de meesten besloten om vanaf daar hun eigen weg te kiezen.

Bart Schat had een mooie route uitgezet en de secretaris had het weer goed georganiseerd.

Tijdens het vertrek voor de rit bleek mijn achterband te leeg te zijn (bedankt Wil voor het waarschuwen), na de pauze de band opgepompt en gelukkig blijf hij de terugweg op druk, echter vervelend genoeg viel mijn remdruk aan de voorkant helemaal weg toen ik Amersfoort voorbij was.
Dat rijd erg vervelend, in de regen met een duo en alleen een achterrem.

We zijn heelhuids tuis gekomen en ik heb weer wat te sleutelen en te poetsen.

Ben Wencker

Enkele plaatjes zeggen meer dan woorden:

10-05-2014 De Bollenroute

Zowaar was ik niet alleen!

Er was nog één andere bikkel (of moet ik zeggen gestoorde) die de regen trotseerde.

Niet eens constant in de regen gereden. We hebben tot Leimuiden de rit gereden maar toen werd het echt te gortig.
Ton, respect dat je kwam en helemaal met het pak wat niet tegen dit weer bestand bleek Volgende keer hopelijk beter.

Tim Vos

27/28/29-06-2014 Het Drielanden weekend

Voor de derde keer organiseren we weer het fameuze drielandenweekend in Limburg / Ardennen en Eiffel.

Dit jaar al eind juni worden gehouden: 27, 28 en 29 juni. Eind augustus is namelijk gereserveerd voor het jubileum van onze mooie club.

De aanpak is dezelfde als vorige keren, maar wel weer met nieuwe routes.

Helaas zat het weer deze editie tegen, er viel veel regen, maar,………………..na zaterdag een kletsnatte rit, vandaag een mooie vrijwel droge rit gereden!

Jammer dat veel mensen de rit niet konden of durfden te gaan maken (weer-voorspelling, en/of nog natte kleding van zaterdag).

Wij hebben vandaag (zondag) een mooie rit gereden (Antoon Aarts met zoon en dochter, Wim Pelzer en ik zelf).

Droog met zon ,…JAWEL ! het zonnetje kwam af en toe even door, lekker geluncht in Durbuy, en op de terugweg het laatste uur nog een zegening (regen) .

Hopelijk heeft de rest van de “meute” nog een leuke alternatieve tocht door het heuvelland gemaakt al dan niet met Hans.
Ik vond het, ondanks het slechte weer op zaterdag, een heel leuk weekend: leuke mensen, leuke sfeer, lekker eten (en drinken) leuke gesprekken, en weer het een en ander geleerd voor volgend jaar (dank voor je inbreng Eric).
Mooie opkomst, slechts een (1) afmelding, zaterdagavond zaten we maar liefst toch weer met 21 personen aan het diner.

Allemaal bedankt, en graag tot de volgende keer ! Jan Nuy en Hans vd Berg

paar plaatjes:

22/23/24-08-2014 Eurotreffen tbv 10 jarig bestaan CBfourclub NL

De Voorzitter heeft een mooi verslag geschreven dat te vinden is in het nieuwsbrief archief. Op deze pagina wil ik volstaan met een beeldverslag van een goed en mooi verlopen weekend.

31-08-2014 Tour de TT

Een klein groepje clubleden heeft de regen getrotseerd en deze tour gereden, na de tijd werd er zelf een kopje snert genuttigd.

02-05-2015 Clubdag en ALV

Een klein groepje clubleden heeft de regen getrotseerd en deze tour gereden, na de tijd werd er zelf een kopje snert genuttigd.[jac/]09-05-201 Bollen rit::

Binnenkort het verslag

31-05-2015 Opendag Wingservice

binnenkort het verslag

14-06-2015 IJsselmeer rit
Het programma zag er op voorhand zo uit:
Zondag 14 juni bij goed weer staat de Ijsselmeerrit op de agenda.
We vertrekken weer bij het van der Valk hotel in Zwolle adres Kranenburg weg ( dit is de oude locatie van v/d Valk , het hotel is gesloten maar de parkeerplaats is nog open ) aankomst 09:00 uur. Vertrek 09:30 uur.


Ongeveer 11:00 in Stavoren voor de koffie.

Ongeveer 13:00 uur Lunch in het chauffeursrestaurant in Zurich .
Tanken op de afsluit dijk.

En dan via Enkhuizen naar Harderwijk voor een foto bij de Batavia.
Hier gaan we weer uit elkaar en de mensen uit het oosten rijden dan via de A1 naar huis.
Je kan ook nog aansluiten in Lemmer bij de Margrietsluizen.
We verzoeken ieder met een volle tank te vertrekken uit Zwolle .
We hopen op goed weer en anders stellen we het uit tot een andere datum, dus houd het forum in de gaten.
Theo heeft de rit al zo vaak gereden en ik weet de weg op de afsluitdijk.
tot dan Hennie.

En dat is dan ook goed uitgekomen.

Op de verzamelplaats stond clublid Jhon met zijn Dnjepr zijspan het gezelschap op te wachten en uit te zwaaien.
Onderweg stond clublid Theo Bakker met zijn bus en zijn laatste aanwinst te wachten om kennis te maken met dit groepje clubleden.

een paar plaatjes zeggen meer dan woorden:

04 t/m 06-09-2015 Drielanden weekend

Het vierde 3 landen weekend begon zoals gewoonlijk weer met de oproep van Jan en Hans:

Vooraankondiging

Zoals beloofd: ook in 2015 organiseren we weer zo’n weergaloos drielandenweekend en wel van vrijdagavond 4 tot en met zondag 6 september (aangepast).
De aanpak is gelijk aan de vorige edities,
– Twee prachtige ritten in Zuid Limburg, de Voerstreek, Ardennen en Eiffel, (nu met meer keuzen uit kortere of langere tochten)
– keuze uit overnachting in Gasthof Euverem of op Camping Osebos,
– diner en ontbijt in Gasthof Euverem
Geef even via dit forum door of je van plan bent mee te doen.

Wij gaan ons best doen weer de mooiste wegen recepten aan elkaar te knopen en komen later met meer details.

Jan Nuy
Hans van den Berg

De reacties op het Forum waren na het weekend lovend, het weer was minder regenachtig dan verwacht. De deelnemers kijken weer terug op een geslaagd weekend.

Een beeldverslag van deze dagen:

22-05-2016Clubdag en ALV

De weervoorspelling liet een groot aantal leden thuis blijven.

Toch was er een redelijke opkomst, na het gebruikelijke bijkletsen werd er een Algemen leden vergadering gehouden waarbij Albert Beukers als nieuwe penningmeester benoemd werd.

Na de ALV een mooie toertocht en een gezellige lunch maakten de dag compleet.

12-06-2016 Rondje IJsselmeer

Mooie rit vandaag door gidswerk van Theo, tot op de afsluitdijk droog daarna een bui, toen weer droog en bij Lelystad weer regen en vanaf Harderwijk weer droog gewaaid.

Dus vake bin ie te bange.

20-08-2016 Oldtimerdag Ruinerwold

Zoals voorgaande jaren had ook dit jaar een aantal clubleden de weg naar Ruinerwold gevonden om gezamelijk de toertocht te rijden en te genieten van al het oude materiaal.

02 tot 04 -09-2016 Drielanden weekend (Jubileum editie)

Jubileum editie, jawel de vijfde keer dat de mannen in Limburg het organiseerden!

Opzet als voorgaande jaren, overnachten naar persoonlijke wens op de camping of in een hotel. Schitterende routes over de drie landen verdeeld in het gezelschap van enthousiaste four liefhebbers.

Plaatjes vertellen meer dan woorden.

27-08-2017 Toertocht op Zuid Beveland

Op zondag 27 augustus 2017 was er een toertocht georganiseerd door de Zeeuwse Zak van Zuid Beveland. Een tocht van ongeveer 120km.
Startpunt Uitspanning “De Goederenloods” op het terrein van de Stoomtrein Goes Borssele. Na koffie met een Zeeuwse bolus volgt een kleine rondleiding bij de SGB en daarna de toertocht.

20 / 21 05-2017 ALV en 12 1/2 jaar bestaan van de club treffen

Een klein feestje omdat we dit jaar 12 ½ jaar bestaan!
Dit feestje in combinatie met de ALV, een toertocht, een BBQ en drankjes. Tenten staan klaar voor overnachting
plaatjes zeggen meer dan woorden.

15-10-2017 Rondom Zwolle rit

Zoals de titel al aangeeft een ritje (ongeveer 70 kilometer) rond Zwolle. Een favoriet rondje waar ik graag rondrijd met mijn vader: vertrek uit Zwolle, via de dijk Wijhe-Olst binnendoor richting Deventer, de IJssel over en via de andere kant terug. Lunch stop onderweg.

paar foto’s van het vertrek

01 / 03-09-2017 Zesde drielanden weekend

Ook voor 2017 organiseerden we voor de zesde keer het altijd weer gezellige en inmiddels beroemde drielandenweekend en wel van vrijdagavond 1 tot en met zondag 3 september.
De aanpak was gelijk aan de vorige edities,
– Twee prachtige ritten in Zuid Limburg, de Voerstreek, Ardennen en Eiffel, (met diverse keuzen uit kortere of langere tochten)
– keuze uit overnachting in Gasthof Euverem of op Camping Osebos,
– diner en ontbijt in Gasthof Euverem

01 / 03 -06-2018 ALV Treffen

Het programma voor zaterdag en zondag is bekend:

zaterdag:

10:00 uur ontvangst met koffie en koeken
10:00 – 11.30 uitpakken en inpakken tent, blokhut
11:30 ALV in de grote tent (Het Kippenhok)
– benoemen kascommissie voor controle financien 2017;
– controle boeken 2017 door kascommissie;
– praatje voorzitter;
– verslag kascommissie en decharge bestuur
12:30 lunch bij Costa del Zeumeren (Het Kippenhok)
14:00 toertocht (zorg voor een volle tank, +/- 125 km)
15:00 pauze halverwege, consumptie rekening man / vrouw
17:45 terug bij Costa del Zeumeren
18:00 BBQ via Costa del Zeumeren

zondag:

08:30 – 10:00 uur ontbijt via Costa del Zeumeren in Het Steenuiltje
12:00 einde weekend, camping leeg

En zo is het geweest… foto’s vertellen meer dan woorden.

22-09-2018 NVT Woerden
Ik moet zeggen dat het, ondanks de wat vochtige omstandigheden, aardig druk en zeer gezellig was bij de stand van de CBFourclub. Het was regelmatig drukker achter de stand dan ervoor!
Een kleine foto-impressie van het evenement volgt……
30-09-2018 Toertocht Oost, rondom Zwolle
Programma en route, bij slecht weer (bakken regen) wordt verzet naar een droger moment oid. Dat laatste ben ik niet heel bang voor overigens want het weer werkt de laatste jaren in deze periode van het jaar goed mee. Iets met een Indian Summer hoorde ik laatst. Als het dan toch naar een motormerk is vernoemd: waarom dan niet een Honda Summer 😉
Route is 100 km en gaat van Zwolle via de Zalkerdijk (nee Klazien uut Zalk is er niet meer), zomerdijk, Elburg, Nunspeet, Vierhouten en IJsseldijk weer terug naar Zwolle. Deze keer de rit niet gepland op onze trouwdag 😆
Qua tanken weet ik niet wat we tegenkomen, er zijn bij mij in de buurt binnen 5 minuten wel tankmogelijkheden.

12:30-13:30 verzamelen bij mij – bakkie – koek – ouwehoeren, eventueel een krentebol
13:30 rijden en een bakkie bij Brasserie het stationshuisje in Nunspeet (eigen rekening)
16:30 (plusminus en een beetje) einde – voor wie wil nog een afsluitend bakkie bij mij, na het bakkie keert ieder huiswaarts

De route heb ik geïmporteerd in Tyre en heb het Tyre en TomTom bestand in de bijlage gezet. Meer kan ik er niet van maken.

31-08 / 01/02 -09-2018 7’de Drielandenweekend 2018
Ja mensen alweer het zevende drielandenweekend komt er aan: het eerste weekend van 31 augustus en 1, 2 september 2018.
Dat worden weer twee dagen gezelligheid en onze onovertroffen gevarieerde routes met voor elke rijder wat wils: romantisch binnendoor, snellere stukken, heftige slingers en ook royale bochten en vooral prachtige omgeving.

Dit keer hebben we gekozen voor een andere startlokatie, namelijk motorcamping “In den Hof” in Heerlen. Daar kun je naar wens kamperen of binnen slapen, samen eten aan de bar zitten.
Waarom een andere plek?
– Voor de verandering
– De groep is niet gesplitst in hotel- en campinggasten
– Gezellige bar
– Goedkoper voor met name de binnenslapers.

xx-xx-201x

binnenkort

xx-xx-201x

binnenkort

/>

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht