Historie

Hoe is de club ontstaan?

Twee liefhebbers van de Honda CB Fours, Johan Spaan uit Purmerend  en René van Maanen uit Apeldoorn, hebben in 1996 aan de wieg gestaan van wat nu de Honda CB Four Club Nederland is. Ze waren allebei aangesloten op een buitenlandse website (www.sohc4.net) waar iedereen over de hele wereld zich kon inschrijven. De belangrijkste activiteit op deze website was het verspreiden van informatie over deze motoren. In Europa organiseerde men ook ritten. In Nederland bleek er geen nationaal verband te bestaan.

Samen hebben deze twee liefhebbers besloten te onderzoeken of er in Nederland animo voor een club zou zijn. Ze schreven daartoe de ongeveer 20 Nederlanders op die website aan. Na een positieve respons werd een Yahoo verzendlijst opgezet die alleen voor leden toegankelijk werd gemaakt.

Langzaam aan werd de verzendlijst langer en langer. Er kwamen alleen mensen bij, maar bijna niemand meldde zich af. Het maximum aantal personen die zich hadden aangemeld was op een gegeven moment zelfs 450. Ten slotte werd de lijst te groot. Tijdens georganiseerde ritten kwam het bezwaar dat er geen regeling was voor aansprakelijkheid en dus ook geen verzekering. Bij eventuele ongelukken draaien de organisatoren dan voor eventuele problemen op. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is de club in 2004 met statuten bij de notaris officieel gemaakt en werd een bestuur geïnstalleerd. Daarbij is altijd geprobeerd geen of zo weinig mogelijk kosten te maken. Zo werd de eerste website van de club ondergebracht bij een eigen website van een lid.

In 2007 kreeg de club een nieuwe website. Deze heeft gefunctioneerd tot begin 2012 toen de huidige versie in de lucht kwam. Het ledenaantal schommelde vanaf de officiële aftrap enkele jaren rond ca 150. Door actieve ledenwerving op beurzen en door diverse publicaties in nationale motorbladen kwamen er steeds meer leden. Het ledenaantal bedraagt nu ca 300. Anno 2012, is de CB Four Club een fijne, actieve club, vol voordelen voor de leden.

 

 

Posted on by admin

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht